Fabrikanten

Nieuwsbrief

Ubuntu = Een besturingssysteem

Een besturingssysteem is de software die je in staat stelt om een computer te gebruiken en er allerlei toepassingen op uit te voeren.

Ubuntu kan ter vervanging van of eventueel naast het reeds geïnstalleerde besturingssysteem zoals Microsoft Windows, Apple MacOS op je computer worden geïnstalleerd.

 Menselijkheid

Menselijkheid wordt bij het ontwikkelen van Ubuntu in alle aspecten meegenomen. Dit betekent dat Ubuntu er naar streeft voor iedereen toegankelijk te zijn, in de eigen taal, en ook voor mensen met beperkingen. Het streven naar menselijkheid zorgt er ook voor dat Ubuntu een zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk besturingssysteem is.

De sterk betrokken Ubuntu gemeenschap verzekert dat dit geen loze marketing kretologie is. Iedere Ubuntu gebruiker kan deelnemen aan deze gemeenschap en zo bijdragen aan het besturingssysteem of het ecosysteem er om heen.

 

 

Open

Ubuntu is vrije software, of in het Engels 'free software'. In het Engels heeft 'free' een dubbele betekenis: het betekent zowel 'vrij' als 'gratis'. Het doel van vrije software is echter niet dat deze gratis is, maar dat de gebruiker vrij is om te doen wat hij of zij wil met deze software. Daarom is de broncode (de code waar het systeem uit wordt gebouwd, de 'mechaniek') van vrije software vrij toegankelijk en mag je deze inzien en aanpassen naar eigen wens. Ook mag je Ubuntu kopiëren, en delen met anderen.

 


Ideëel

Het doel van vrije software is dus niet commercieel (een goedkoop product maken), maar ideëel: vrije software waarborgt de vrijheid van de gebruikers. Veel gesloten bron software dient vooral commerciële belangen, en regelmatig wordt hiervoor functionaliteit opgeofferd. Denk bijvoorbeeld aan allerlei beperkingen die worden ingebakken zodat deze software niet goed samenwerkt met producten van andere bedrijven. Omdat bij gesloten bron software de broncode geheim wordt gehouden kunnen gebruikers hier niets aan doen.

 


Aanpasbaar

Hiermee is dan ook meteen het doel van vrije software duidelijk: Een betere wereld, waarin de gebruikers van moderne technologie wel de mogelijkheid hebben om met elkaar hun software zo te maken en gebruiken als ze zelf willen. Mis je bijvoorbeeld een functie in Ubuntu? Dan kan je alleen, samen met de gemeenschap of met hulp van een softwareontwikkelaar aan de slag om deze functie te realiseren.

Een mooie bijkomstigheid van vrije software is dat deze (bijna) altijd gratis is zonder enige verplichting. Geniet van je vrijheid, in alle opzichten!

 

 

Vrijesoftwarelicentie

Ubuntu heeft een vrijesoftwarelicentie. Dit betekent dat iedereen Ubuntu mag gebruiken voor ieder doel, dat iedereen Ubuntu mag aanpassen en verbeteren, en dat iedereen Ubuntu mag kopiëren en verspreiden. Dat laatste maakt het onmogelijk om een verdienmodel te baseren op de verkoop van Ubuntu. Ubuntu zal dan ook altijd gratis zijn, zowel voor de thuisgebruiker als het bedrijfsleven.

 


Canonical

Samen met een hecht team uit de Ubuntu gemeenschap is het bedrijf Canonical verantwoordelijk voor de halfjaarlijkse uitgaven van Ubuntu. Vanwege de vrijesoftwarelicentie is Ubuntu niet van Canonical maar van iedereen. Canonical hanteert een verdienmodel waarbij inkomsten niet komen uit de verkoop van het product, maar uit professionele dienstverlening rond het product. U kunt bij Canonical terecht voor professionele ondersteuning, trainingen etc. Zo verdient Canonical indirect aan een gratis verkrijgbaar product.

 


De gemeenschap

Onze wereldwijde gemeenschap bestaat uit duizenden mensen die hun tijd en vaardigheden inzetten om Ubuntu het beste besturingssysteem in de wereld te maken. Daarbij gaat het niet alleen om het besturingssysteem, maar ook om het door gebruikers enorm gewaardeerde ecosysteem er omheen met gemeenschap-gedragen ondersteuning, documentatie etc.

 

 Computer4Sale en Ubuntu

Computer4Sale verkoopt systemen die zijn geinstalleerd met een van de Ubuntu varianten. Dit mede omdat Windows medio April 2014 gaat stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Om toch veilig te kunnen blijven werken en we er van uitgaan dat niet iedereen over zal of kan gaan naar windows 7 hebben gezocht naar een goed alternatief.

Wij hebben gekozen voor Ubuntu omdat dit de meest stabiele linux omgeving en er een goed georganiseerde gemeenschap omheen ontstaan is. Naast de systemen die wij leveren, hebben we ook speciale sessies waar je je eigen systeem kunt overzetten naar een van de varianten van Ubuntu, dit kan tegen een voordelig tarief.Mand  

Uw winkelmand bevat geen producten.

Verzendkosten 0,00 €
Totaal 0,00 €

Mand Afrekenen

Verzendkosten

PayPal

Het weer in Rotterdam

Weersverwachting
Rotterdam